Δημιουργία μαθήματος

Ας επισημάνουμε από το αρχείο "Ξεκινώ με την η-τάξη (εκπαιδευτικός)" το οποίο βρίσκουμε στην αρχική σελίδα της η-τάξης και στην ανάρτηση του παρόντος ιστολογίου με τίτλο "Δημιουργία η-τάξης":
Βήμα 3: Κάθε ηλεκτρονικό μάθημα είναι μια αρθρωτή δομή αποτελούμενη από διακριτά υποσυστήματα (εργαλεία μαθήματος) τα οποία ομαδοποιούνται σε τρεις κατηγορίες:
  • Εργαλεία Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Περιεχομένου: Έγγραφα, Πολυμέσα, Γλωσσάρι, Ηλεκτρονικό Βιβλίο, Συνδέσεις Διαδικτύου, Γραμμή Μάθησης
  • Εργαλεία ενημέρωσης, επικοινωνίας & συνεργασίας: Ανακοινώσεις, Ημερολόγιο, Μηνύματα, Μηνύματα, Ειδοποιήσεις, Συζητήσεις, Τηλεσυνεργασία, Ομάδες, Wiki, Κουβέντα
  • Εργαλεία αξιολόγησης & ανατροφοδότησης: Ασκήσεις, Εργασίες, Ερωτηματολόγια, Βαθμολόγιο, Παρουσιολόγιο, Στατιστικά

Επανερχόμαστε συχνά στα παραπάνω εργαλεία (υποσυστήματα) προκειμένου να τα εμπλουτίσουμε και να εισάγουμε με τη βοήθειά τους, το περιεχόμενο του μαθήματός μας. 

Δημιουργούμε το δικό μας μάθημα σύμφωνα με την εικόνα πάνω. Από το μενού αριστερά (μαύρο πλαίσιο) πηγαίνουμε στις "Επιλογές Χρήστη" και μετά "Δημιουργία μαθήματος", ή στα δεξιά επάνω στο πράσινο ορθογώνιο "Δημιουργία μαθήματος" όπως δείχνει το βέλος.


Εδώ συμπληρώνουμε τον τίτλο του μαθήματός μας. Το όνομα, το σχολείο και η γλώσσα είναι ήδη συμπληρωμένα από το σύστημα. Από κάτω συμπληρώνουμε την "Σύντομη περιγραφή του μαθήματος" αν και σημειώνεται ως (προαιρετικό).
Διευκολύνουμε έτσι τους μαθητές. 
Συνεχίζουμε στις πιο κάτω επιλογές:
Είναι ήδη επιλεγμένη η μορφή μαθήματος (μάθημα με ενότητες-εβδομαδιαίες, θεματικές). Είναι προτιμότερη αυτή η μορφή, γιατί οργανώνουμε το μάθημά μας όπως περίπου κάνουμε και στην τάξη στο δια ζώσης μάθημα.  
Στην "άδεια διάθεσης" καλό είναι να επιλέξουμε "Άδεια Χρήσης Creative Commons".
Στην επιλογή "Διαθέσιμοι τύποι πρόσβασης" τσεκάρουμε μία από τις τέσσερις δυνατότητες που μας δίνει το σύστημα, ανάλογα με τους στόχους του μαθήματός μας.

Για να αποθηκευτούν οι επιλογές που κάναμε πατάμε "Δημιουργία μαθήματος". 
Πάντοτε μπορούμε να κάνουμε όποια αλλαγή ή συμπλήρωση θέλουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου